Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

שלום, אני יערה.
המימונה הוא חג של יהודים יוצאי צפון-מערב אפריקה, ובעיקר יהדות מרוקו, שחל במוצאי חג פסח. מסורת החג החלה במאה ה-18 במרוקו וחודשה בישראל, והמימונה הפכה בהדרגה מחג של עדה אחת לחג לאומי.
בואו לשמוע על החג שבו ישראלים פותחים את הבית - ואת הלב.
תוכלו לנחש מה מקור שמו של חג המימונה?
את התשובה נגלה לכם בסוף הסרטון.
לחג המימונה הייתה משמעות דתית וחברתית חשובה. הוא מסמל את המעבר מפסח ואיסורי הכשרות שלו בחזרה לחיי השגרה, ובמרוקו הוא שימש לחידוש היחסים עם הסביבה היהודית והמוסלמית: במהלך הפסח, יהודים לא היו אוכלים אצל שכניהם בגלל הבדלים במנהגי הכשרות, ולכן, מיד לאחר פסח היו מארחים את שכניהם, יהודים ומוסלמים, כדי להראות שהנתק שחל לא נבע משנאה וכדי לחדש את היחסים ברוח טובה.
בליל המימונה משאירים המארחים את דלת הבית פתוחה כדי להזמין את כל מי שרוצה להיכנס, חברים וזרים. השולחנות עמוסים שפע מאכלים מתוקים שהוכנו בידי בני הבית, שמסמלים תקווה למתיקות ולמזל. המאכלים המסורתיים עשויים ברובם תמרים, בוטנים, שקדים, אגוזים וסוכר, כמו גם בצק מטוגן. החוגגים לובשים תלבושות מסורתיות של יהדות צפון אפריקה ומברכים את האורחים בברכה המסורתית תרבחו ותסעדו.
במדינת ישראל המשיכו יהודי צפון אפריקה לחגוג את המימונה, ובשנת 1966 קיבל החג אופי חדש, כאשר אגודת יוצאי פז בישראל יזמה חגיגות ציבוריות והפכה את המימונה לחג של כל ישראל, חג של אחווה ומיזוג גלויות. יוצאי צפון אפריקה שחוגגים את המימונה מזמינים ומארחים את בני כל העדות, ונציגי ציבור ופוליטיקאים, ביניהם נשיא המדינה וראש הממשלה, מקפידים להשתתף באירועי המימונה הנחגגים ברחבי הארץ.
ביישובים שבהם יש אוכלוסייה גדולה של יוצאי מרוקו היה ליל המימונה חגיגי במיוחד, כיוון שכמעט כל משפחה הייתה מבקרת אצל כל המשפחות האחרות, והחגיגות היו נגמרות רק בשעות השחר.
ועכשיו אגלה לכם את התשובה לחידה מתחילת הסרטון.
מה מקור שמו של חג המימונה?
יש כמה סברות לגבי מקור שם החג. הסברה המקובלת היא שמקור המילה מימונה במילה הערבית 'מימון', שפירושה מזל והצלחה. החוגגים מאמינים כי החג הוא יום סגולה לפרנסה ולמציאת בן זוג.
איך היה השיעור? למדתם משהו מעניין?
מתי בפעם האחרונה אירחתם את השכנים שלכם?
כתבו לנו תגובה באתר HebrewPod101.com. נתראה בשיעור הבא!

Comments

Hide